Robbert Clignett

Filmmaker, Editor

Film editing is now something almost everyone can do at a simple level and enjoy it, but to take it to a higher level requires the same dedication and persistence that any art form does.

– Walter Murch –

Over mij

Een liefde voor film moet ergens vandaag komen. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik door mijn vader geïnspireerd ben om van film te houden. Toen ik klein was filmde hij thuis en op vakantie. Vanaf mijn tiende jaar ben ik al bezig met het maken van films. Al snel kwam ik erachter dat in de montage mijn grootste kracht en interesse zit. Montage is uniek en is als enige filmdiscipline niet afgeleid van een andere kunstvorm. Alle filmdisciplines komen in de montage bij elkaar, het verhaal wordt in de montage pas echt verteld. Ik vind het fascinerend om te zien hoe de opeenvolging van shots en het ritme zo bepalend zijn voor het verhaal. Ik zie editen als een puzzel, pas in de montage valt de film op zijn plek.

Naast films maken ben ik ook geïnteresseerd in de filmgeschiedenis. Voor mijn profielwerkstuk heb ik een documentaire gemaakt over de invloed van de Nouvelle Vague op de Nederlandse film.

Werkervaring

  • Rope Filmproductions (eigen bedrijf)
  • Storm Postproduction (stage)

Skills

  • Short films 90% 90%
  • Filmediting 95% 95%
  • Documentaire 70% 70%
CV